SiderHei og velkommen hit!

Her kommer jeg til å legge ut bilder av mine prosjekter, hobby, oppussing, interiør, hage m.m.


onsdag 30. mai 2012

Posekort!!

Jeg har fått forespørsel om hva posekort er. Det er mange måter å lage posekort på. Jeg hadde ingen jeg selv har laget liggende, men jeg fant et som er laget av Kjellaug Stokkeland som jeg skal vise fram. Hun har laget et kort av en gråpapirpose med bunn. Man kan også lage posekort av poser uten bunn men da blir det uten detaljen med tag som dere ser senere her...

Finn en papirpose og brett den på midten, med evt bunnen inni kortet. Kjellaug har gnidd en stempelpute på hele posen for å få litt effekt av en annen farge. Og kantene har også fått et "strøk" med en stempelpute.


Biten til venstre hvor det står "KVINNE" er bunnen av posen. Her dekorert med pyntepapir og stemplet tekst på en lysbrun kartongbit. Motsatt side er dekorert med lysbun kartong med tekststempel og sommerfuglstempel.


Lag en kartongbit som er litt mindre enn selve posen og som passer inni den ene siden. Stifte fast bånd eller tråd på den høyre siden av kortet. På denne biten kan du skrive din hilsen. Denne biten puttes inni posens åpning. Og kan dras ut ved hjelp av de påstiftede båndbitene.


Lag en passende tag med bånd i enden. (Bortfaller hvis din pose ikke har bunn) Her er tag'n laget av lysbrun kartong og dekorert med pyntepapir og stemplet tekst. En båndbit er stiftet fast i enden.


Løft opp bunden og lag et kutt inni bretten.


Her kan Tag'n dyttes inni.


Tag'n synes nå så vitt og kan dras ut ved hjelp av båndbiten.


Framsiden av kortet er dekorert med pyntepapir. Et bilde/stempel på glossy kartong. Kartongbokstaver er limt på. Et fløyelsbånd med spenne er limt på på kanten.


Baksiden er her ikke dekorert, men det kan en selvfølgelig gjøre.


Håper du ble inspirert til å lage et posekort. Har du spørsmål, så må du bare spørre. Har du bilde av et posekort som du har laget så send meg gjerne et bilde så kan jeg legge ut på siden min og linke til deg. 

Flere bilder av posekort finner du her.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar