SiderHei og velkommen hit!

Her kommer jeg til å legge ut bilder av mine prosjekter, hobby, oppussing, interiør, hage m.m.


mandag 18. juni 2012

Gode ideer og løsninger for hobbyrom!!!


I det siste er hjemmets lune rede blitt det nye in-stedet. Og her utfører det norske folk hobbyer. Mange driftige damer og menn har okkupert et hjørne eller et helt rom, dedikert til hobby. Det seg være scrapbooking, håndarbeid, maling, treskjæring eller andre kreative aktiviteter. Felles for dem alle er at det fører med seg rot, og at det kan bli rimelig uoversiktlig hvis man ikke holder orden på sakene.
- Det store stikkordet er oppbevaring. Masse oppbevaring, sier interiørkonsulent Lena Groven Løkslid.
Arbeidslys
Du trenger selvsagt en god stol og et godt arbeidsbord med plass til alt du trenger. Dernest nok skap og skuffer som du kan gjemme bort utstyr, redskaper og ting.
- Husk godt arbeidslys rett over der du sitter å jobber så du ikke får lyset bak deg. Det hjelper lite. Bruk for eksempel skrivebordslamper, eller små spotter som du kan styre dit du vil ha lyset.
Oppbevaring
Har du gode oppbevaringsløsninger blir det ikke rotete, og det blir morsommere å sette seg ned og være kreativ.
- I tillegg til skap og skuffeløsninger er det lurt å tenke litt kreativt. På et hobbyrom for håndarbeid og lignende, er det ofte mange små ting som kan bli liggende å flyte. Her kan man finne smarte løsninger til oppbevaring som samtidig er inspirerende å se på, sier Groven Løkslid.

- Bruk syltetøyglass og glass med lokk, til perler, trådsneller, bånd og så videre, sier interiørkonsulenten.
Hun forteller også at man kan trekke skoesker og andre esker med fine stoffer og bruke til oppbevaring.
- Bruk spraylim og lim på stoffet. Enkelt og greit!
Still det ut
Ikea har masse fine oppbevaringsløsninger til småting. Interiørkonsulenten foreslår å male det, for å gjøre det til ditt eget.
Gamle kakebokser, skrin og hermetikkbokser kan også brukes til å oppbevare skrivesaker, perler, strikkepinner. På jernvarehandler får du kjøpt flotte verktøysskrin som like gjerne kan inneholde hobbysaker som hammer og spiker. Garnnøster gjør seg godt i kurver, og stoffer kan brettes pent, sorteres etter farger, og stilles ut i hyller.
Av Gunn Beate Reinton Rulnes
Lånt fra siden  viivilla.no

Noen bilder under fra Torils hobbyrom. Besøk hennes blog her: http://torilthorsen.blogg.no/


Gavepapir og andre ruller med papir kan oppbevares i gamle melkespann, paraplystativ, søppeldunker m.m.


Hobbybøkene blir flotte på en bildelist fra Ikea eller i et gammelt tallerkenhylle.

God plass er et must. Og gjerne egne stasjoner for de forskjellige hobbyene. Hyller på veggen over arbeidsbordet er veldig lettvint. Her kan det du bruker mest plasseres. Og gjennomsiktige skrivebordsunderlag er flotte på bordet. Kjøp noen billige som du bare kaste når de blir for stygge.

En egen plass til symaskinen er jo en drøm....

God belysning er viktig. Jeg som er høyrehendt foretrekker lys fra venstre side, hvis du da ikke har mulighet til å henge opp en ordentlig god lysarmatur over arbeidsplassen.

En ting som er viktig på et hobbyrom er oppbevaring.... Alle ting må ha et hjem, ellers finner du aldri att noe... Bruk det du har.... Isbokser med merking på utsiden er veldig greie, de har jo lokk og kan stables.


Et bilde lånt fra http://www.mammas-hus.com/
Skuffeseksjonen du ser i bakgrunn er kjempe praktiske til småting. Perler eller duppedingser for kortlaging m.m. Kan f eks kjøpes på Clas Ohlsson.  

Flott oppbevaring av trådsneller som du kan lage selv. Bilde: craptastickatie


Syltetøyglass/Norgesglass er perfekt oppbevaring for småting. Sorter gjerne etter farger...

Ruller med bånd er flott å oppbevare i rester fra takrenner som du skrur opp på veggen, eller legger nedi en skuff...

Slike hengemapper er flotte til oppbevaring av mønsterark eller pyntepapir.

Får du ikke tak i en slik en kan du kjøpe en bilde list på f. eks Ikea og bore ut hull til noen gamle glass kjøpt på loppis.Alle små restebiter med bånd blir oversiktlig i en slik boks fra f eks Clas Ohlsson.
Et smalt veggskap med masse hyller inni for stempler med klosser. På utsiden av dørene er det festet pleksiplater, så her kan man bare "klistre" opp stempler uten klosser. L'arte di arredare e non solo


Har du noe smarte løsninger på ditt hobbyrom??? Send meg gjerne bilde eller link her.2 kommentarer:

  1. Hadde man klart å få det så ryddig på kontoret/hobbyrommet, så hadde jo det å utøve kreativitet vært en lek ;) Vårt kontor kommer du nesten ikke inn på! Skikkelig roterom! Kanskje det er det vi skulle gjort i morgen alle sammen: rydda og laga system på kontoret mitt ;P Mohahaha

    SvarSlett
  2. Gud hjelpe meg!! hadde eg hatt det like flott og organisert så på det bildene...så hadde det vert en fryd!! Men må jo si det er godt å lukke døra og IKKJE alltid rydde opp etter seg hver eneste gang!

    SvarSlett